De LeidRaad: vlak voor de publicatie, nog even een terugblik

De online & schrijftijd van 2015 was voor mij veelal LeidRaad SKBO tijd

Wat P R A C H T I G om weken lang zoveel input te ontvangen op hoe ‘men’ het onderwijs zou wensen.
Inmiddels een website vol met inspirerende tegels (over tegeltjeswijsheid gesproken) zie….
LeidRaad SKBO

Ieder maakt zo z’n eigen uitvergroting in het ‘dromen’  over het onderwijs.
Natuurlijk bedachten kinderen zaken als een buitenglijbaan uitmondend in een zwembad bij hun school. Droomden ouders over een latere start van de dag, vooral in de winter 😉 En zie ik zelf een fijn middagtukjesmoment voor me…op school en in kantoor…
IMG_5450

Het waren natuurlijk de wat meer inhoudelijke reflecties van kinderen, collega’s, ouders, leden GMR en RvT, stakeholders, de wijkagent en vele anderen die onze LeidRaad (=strategisch beleid SKBO) vormden. Want ja het bleek eigenlijk helemaal niet ingewikkeld om uit zoveel diverse input de GROTE gemene deler op te maken: hoe MOOI is dat ?!
IMG_5412
IEDER kind, ons uitgangspunt werd in alle toonaarden bezongen. Dat we samen school – en meer dan dat – én onderwijs zijn, bleek overduidelijk. Dat het gewoon moet deugen wat we doen evenzeer. Elkaar in het snoetje hebben en houden door te zien en te mogen zijn, kreeg op vele manieren betekenis. En dat we ALLEMAAL snakken naar ruimte (letterlijk en figuurlijk) werd krachtig beargumenteerd.

Zo zijn de draagvlakken van onze LeidRaad 2016 – 2020

Het Kind
Onderwijs
Samen
Zien&Zijn
Ruimte

werkelijkheid geworden.
LeidRaadSKBO

Maandag 11 mei 2015, fris fruitig na de vakantie, publiceren we de LeidRaad. Bouwt iedereen zijn kubus. En starten alle scholen van SKBO met het maken  van de LeidRaad 2016 – 2020 van hun school. Zo doen wij dat: strategisch beleid & schoolplan is voortaan LeidRaad SKBO & LeidRaad IKC Regenboog, Montessori Elzeneind, Dalton In Balans, Daltonschool De Polderhof, De Fonkeling, De Blinkerd, Teugelaar, Korenaer, JFK, Pius X, Sterrebos, Nicolaas, Het Molenveld.
De toon is gezet: we gaan ‘m waarmaken!
Ik ben er trots op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.